Nederlandse familie zet Blokker in de etalage

© belga

De Nederlandse familie Blokker wil een meerderheidsbelang in de gelijknamige winkelketen verkopen. Volgens een woordvoerder van Blokker zijn er momenteel verkennende gesprekken gaande.

Het bericht wordt bevestigd na uitspraken van president-commissaris Michiel Witteveen in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. Volgens een bron bij de krant gaat het om een bedrag van minimaal 150 miljoen euro, maar ‘Witteveen vindt het te prematuur om hier een uitspraak over te doen’.

Bij Blokker is de afgelopen jaren al flink de bezem door het concern gehaald. Het bedrijf besloot zich volledig te richten op de Blokker-keten zelf. Andere ketens zoals Leen Bakker, Intertoys en Xenos zijn verkocht en Marskramer is teruggebracht tot een franchiseorganisatie.

De koerswijziging ging gepaard met het sluiten van honderden winkels en het schrappen van bijna 2.000 banen. Naast de Blokker-winkels vallen alleen de ketens Big Bazar en Maxi Toys nu nog onder het Blokker-concern. Het is de bedoeling dat die ketens ook van de hand worden gedaan.

Volgens Het Financieele Dagblad zou er nadrukkelijk contact gezocht worden met buitenlandse investeerders en strategische kopers. ‘Als er een verkoop komt, is de nationaliteit van de koper niet van belang’, aldus Witteveen.

In België besliste Blokker eind 2016 om 63 van de 190 Belgische winkels te sluiten en 279 van de ruim 900 banen te schrappen. Blokker België boekte tijdens het gebroken boekjaar 2017/2018 een omzet van 86,8 miljoen euro.

Partner Content