Mohawk krijgt groen licht voor overname IVC

© Kurt Desplenter

De Europese Commissie heeft zopas het licht op groen gezet voor de overname van het West-Vlaamse IVC door het Amerikaanse Mohawk.

De Europese Commissie heeft zopas het licht op groen gezet voor de overname van het West-Vlaamse IVC door het Amerikaanse Mohawk.

De monsterdeal, goed voor 1,02 miljard euro, werd in januari van dit jaar door beide partijen aangekondigd, maar zou pas definitief worden als de Europese autoriteiten besloten dat de concurrentieregels en principes van de vrije markt niet verstoord worden.

De vinylproducent IVC, het bedrijf van Filip Balcaen, krijgt nu van het moederbedrijf Mohawk carte blanche om de vinylbusiness wereldwijd aan te sturen, zegt CEO Jan Vergote in een interne mededeling aan het personeel.

Unilin (dat in 2005 door Mohawk werd overgenomen) wordt verantwoordelijk voor de Spanolux MDF-business (onder de divisie panels) en de Balterio-laminaatpoot (onder de divisie flooring). Nu de overname formeel rond is, moeten IVC en Unilin ook onderhandelingen beginnen om de organisatiestructuur “binnen de kortste keren” (eind juni) verder te stroomlijnen.

E-mail voor het personeel

Het voltallige IVC-personeel, zowel bedienden als arbeiders, kreeg de voorbije uren een e-mail van Filip Balcaen. Hij heeft het over een historische mijlpaal voor IVC en prijst alle IVC-medewerkers voor hun jarenlange inzet voor en trouw aan de onderneming. “Jullie, en niemand anders, zijn de échte helden achter het succes van het bedrijf”, schrijft Balcaen.

IVC werd in 2004 bij de overname van Balta door de private-equityspeler Doughty Hanson afgesplitst en voer een autonome koers onder leiding van Filip Balcaen, die van IVC een wereldspeler maakte.

Karel Cambien

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content