Minder Belgische bedrijven actief op Olympische Spelen

In Brazilië is de fakkel van de Olympische Spelen volgend jaar in Rio voorgesteld. Zo'n 12.000 mensen zullen ongeveer 200 meter met de fakkel mogen lopen. De fakkel is 69 centimeter lang en weegt ruim een kilo. Op 5 augustus 2016 wordt het Olympisch vuur aangestoken op de openingsceremonie. © BELGA

Negen Belgische bedrijven zijn betrokken bij de Olympische Spelen in Rio, die op 5 augustus van start gaan. Dat zijn er veel minder dan in 2012. Toen kregen 25 firma’s een opdracht op de Spelen van Londen. Agoria, de koepel van technologieondernemingen, haalt de verre bestemming aan als reden.

Op 5 augustus worden in Rio de Janeiro de Olympische Spelen afgetrapt. Naast de sportieve delegatie vaardigt ons land ook een economische delegatie af. Negen Belgische technologieondernemingen mogen er hun diensten leveren voor projecten in mediatechnologie, infrastructuur, verlichting en sportuitrusting.

Hoewel er in 2012 nog 25 bedrijven naar de Olympische Spelen in Londen mochten, noemt Peter Demuynck van Agoria het een mooi resultaat. “Het Olympische minimum ligt altijd een stuk hoger bij verre exportbestemmingen,” zegt Demuynck. “De Olympische Spelen zijn een prachtige internationale vitrine voor deze bedrijven.”

Alle bedrijven zijn verenigd in de Sports Technology Club van Agoria. Die is volgens Demuynck al sinds 2009 contacten aan het leggen met de organisatiecomités van het Wereldkampioenschap Voetbal 2014, eveneens in Rio, en de nakende Olympische Spelen. (JVL)

De bedrijven

  • Barco is met zijn videoschermen en controlekamers al een vaste waarde op grote sportevents.
  • PRG staat in voor allerhande technologie rond evenementen en hospitality-projecten.
  • EVS uit Seraing levert video-uitrusting voor andere de herhalingen en vertragingen die u op het tv-scherm te zien krijgt. v
  • NEP Belgium (het vroegere Outside Broadcast) uit Rotselaar mag twee grote regiewagens met een 60-tal cameras aanvoeren voor de openings- en sluitingsceremonie in Rio de Janeiro.
  • De toestellen voor de artistieke gymnastiekcompetitie zijn van de hand van Jansen-Fritsen uit Temse.
  • Schréder installeerde verlichting in de gymnastiekzaal, het Olympisch park en de buitenzones van het Maracanastadion.
  • PhilipsLighting Belux uit Turnhout voorzag onder meer de LED-verlichting van het Maracanastadion zelf.
  • De Olympische voetballers vertonen hun kunstjes op gras van Desso in het stadion van de Corinthians in Sao Paolo..
  • Fietskledingfabrikant Bioracer is leverancier van Belgisch wielerteam (weg, mountainbike, BMX, piste, triatlon en kano), Duitsland (weg, mountainbike, BMX en piste), Nederland (idem), Rusland (idem), Wit-Rusland (Idem), Zuid-Korea (Piste), Griekenland (weg en piste) en Luxemburg (weg en piste).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content