Miljardenbod op kabel- en telecomconcern Altice Europe

Altice Europe © .

Het kabel- en telecomconcern Altice Europe verdwijnt waarschijnlijk van de Amsterdamse beurs. De private investeerder Next Private, die nu al de meerderheid van de aandelen in handen heeft, biedt 2,5 miljard euro om het concern volledig in handen te krijgen. Het bestuur van Altice staat achter de overname.

Het bod van Next Private komt neer op 4,11 euro per aandeel, wat bijna een kwart hoger is dan de laatste slotkoers. Het aandeel Altice schoot vrijdagochtend in Amsterdam dan ook meteen een kwart hoger.

Volgens de leiding van Altice is een overname in het belang van de onderneming en de te voeren strategie. De financiering van de transactie is volgens Next Private al rond.

De miljardair Patrick Drahi, nu topman van Next Private, richtte Altice in 2002 op. Mede door overnames is het uitgegroeid tot een groot Europees bedrijf, vooral in Frankrijk. Sinds 2018 voerde Altice een grote reorganisatie door. Daarbij werd onder meer de Amerikaanse tak van Altice op eigen benen gezet. Verder maakte het bedrijf werk van het terugbrengen van de schuldenberg. Drahi spreekt nu van een volgend “spannend” hoofdstuk voor de onderneming.

De overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. De partijen verwachten de deal tegen het eerste kwartaal van volgend jaar te hebben afgerond.

Partner Content