Meer omzet en meer personeel voor Imec
Het onafhankelijk onderzoekscentrum Imec uit Heverlee heeft vorig jaar meer omzet geboekt, en breidde ook zijn personeelsbestand uit.
Het onafhankelijk onderzoekscentrum Imec uit Heverlee, dat wat nano-elektronica betreft tot de wereldtop behoort, heeft in 2013 een omzet gerealiseerd van 332 miljoen euro. Dat is 4 procent meer dan in 2012. Het aantal personeelsleden steeg van 2.051 tot 2.086, afkomstig uit 71 landen. Zo’n 383 onder hen werken voor partnerbedrijven en -instituten. Dat maakt de raad van bestuur woensdag bekend.
Imec haalt zijn inkomsten vooral uit samenwerkingsakkoorden met meer dan 600 bedrijven en 200 universiteiten wereldwijd. De Vlaamse overheid subsidieerde in 2013 voor 48,6 miljoen euro en de Nederlandse overheid gaf 4,6 miljoen euro voor de betrokkenheid van Imec in het Holst Centre in Eindhoven.
De Imec-activiteiten resulteerden vorig jaar in 986 artikels in wetenschappelijke tijdschriften. Er werden 201 patenten toegekend en 124 aangevraagd.
In een mededeling blikt CEO Luc Van den Hove tevreden terug op 2013. In de sector van de gezondheidszorg werden immers belangrijke contracten getekend met onder meer Janssen Farmaceutica, Johns Hopkins University, TEL, Pacific Biosciences, Panasonic, JSR en BioTelemetry. “Ik ben ervan overtuigd dat ons baanbrekend biomedisch onderzoek, dat gebruikmaakt van onze expertise met miniaturisatie en integratie van chiptechnologie, zal leiden tot vernieuwende instrumenten voor betere patiëntenzorg, diagnostiek en nieuwe therapieën”.
Ook de samenwerking met het Nederlandse hightechbedrijf ASML, een van de belangrijkste leveranciers voor de halfgeleiderindustrie, werd aangehaald. “Dit is een eerste belangrijke stap in onze doelstelling om de samenwerking met toestelleveranciers in de chipindustrie te versterken. Een sterkere interactie tussen chipfabrikanten en toestelleveranciers in een vroeg stadium van de procesontwikkeling wordt alsmaar belangrijker om de evolutie naar kleinere chiptechnologieën – en dus krachtiger chips tegen lagere productiekost – te kunnen realiseren”, aldus Van den Hove. (Belga/BO)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier