MediaMarkt sluit vestiging in Deurne

© belga

MediaMarkt wil zijn vestiging in de Makro-winkel in Deurne sluiten, meldt de elektronica- en mediaketen donderdag tijdens een ondernemingsraad aan de vakbonden. De 20 werknemers kunnen aan de slag gaan in de omliggende winkels van Mediamarkt in het Antwerpse.

De intentie tot sluiting volgt na een ‘grondige evaluatie waaruit MediaMarkt moet besluiten dat deze vestiging onvoldoende groeipotentieel heeft, binnen een aanvaardbare termijn’.

Drie andere winkels in de buurt zijn aantrekkelijker voor de klanten, voegt het bedrijf toe. De grotere vestigingen in Antwerpen, Schoten en Wilrijk hebben een groter productaanbod, zijn beter toegankelijk en hebben duidelijke zichtbaarheid, klinkt het.

‘Deze voorgenomen sluiting zou dan ook geen impact hebben voor onze klanten, of voor ons personeel. Alle werknemers van de betrokken vestiging krijgen het aanbod om te worden overgeplaatst naar omliggende MediaMarkt-vestigingen’, staat te lezen in het persbericht.

Met een sluiting van de winkel in Deurne zou er enkel nog in de Makro van Machelen een Mediamarkt overblijven. Zowat vijf jaar geleden stelde Makro het vernieuwde winkelconcept voor, met ook ‘shop-in-shops’ van MediaMarkt in de zes vestigingen. Die vervingen de eigen elektronica-afdeling. Maar in 2019 kondigde MediaMarkt al de sluiting van de vestiging in de Makro in Sint-Pieters-Leeuw aan. In september vorig jaar volgde de aankondiging van de sluiting van de shop-in-shops van Eke bij Gent, Lodelinsart (Charleroi) en Alleur (Ans).

De Duitse distributiegroep Metro verschafte vorige week nog geen duidelijkheid over de plannen in België. Eerder waren mediaberichten opgedoken dat Metro de zeventien Belgische Makro- en Metro-filialen te koop zou zetten. Metro is al langer verlieslatend in ons land.

Partner Content