Mechelse Enqio haalt 1,7 miljoen euro vers geld op

© belga

Het Mechelse Enqio, een specialist in gegevensanalyse voor telecombedrijven en financiële instellingen, heeft 1,7 miljoen euro vers geld opgehaald. De belangrijkste nieuwe investeerder is Michel Akkermans, die 1 miljoen euro inbrengt.

Michel Akkermans is CEO en voorzitter van de raad van bestuur van betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay. Zijn instap is niet verwonderlijk. Zijn vaste zakenpartner Jürgen Ingels was in juni 2009 al één van de mede-oprichters van Enqio.

De andere mede-oprichter was gedelegeerd bestuurder Alain Vandenborne. Ingels en Vandenborne, de CEO van Enqio, behouden de meerderheid in Enqio.

De kapitaalverhoging is in alle stilte al in februari doorgegaan. Enqio wil de 1,7 miljoen euro naar eigen zeggen gebruiken voor productontwikkeling, de versterking van het verkoopteam, gerichte overnames en internationale groei.

Begin dit jaar trok Enqio al Johan Vranckx aan als verkoopdirecteur. Vranckx werkte voordien bij het Diegemse LACO, een ander Belgisch business intelligence bedrijf. Nu is bekendgemaakt dat Enqio ook Chris Lievens heeft aangetrokken in zijn verkoopsteam. Die werkte voordien bij de Franse beursgenoteerde groep Business & Decision.

Vranckx investeerde via zijn managementvennootschap zelf mee in deze tweede kapitaalronde

In totaal is in Enqio nu 2 miljoen euro gestopt. Het bedrijf had vorig jaar volgens Jürgen Ingels 2,5 miljoen euro omzet. Er was een nettoverlies van 28.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content