McDonald’s creëert 500 banen in België

© belga

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s wil de komende drie jaar 60 miljoen euro investeren in België. De investering is gekoppeld aan 500 nieuwe banen.

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s wil de komende drie jaar 60 miljoen euro investeren in België, vooral in de bouw en renovaties van de restaurants. De investering is gekoppeld aan 500 nieuwe banen, meldt de topman van McDonald’s België, Stéphane De Brouwer, donderdag tijdens een persconferentie.

De eerste McDonald’s in België opende op 21 maart 1978 de deuren aan de Brusselse Beurs. Vijfendertig jaar later telt de restaurantketen 65 vestigingen, waarvan 64 in handen van 21 franchisenemers, met in totaal 2.900 mensen in dienst.

“Tijdens die 35 jaar hebben we mislukkingen en successen gekend, maar we hebben onszelf altijd in vraag gesteld. Dat heeft ons in staat gesteld vooruitgang te boeken”, aldus De Brouwer.

Onder impuls van de crisissen in de voedselketen in de jaren ’90 (gekkekoeienziekte, dioxinecrisis) probeerde McDonald’s zijn imago op te krikken. “We hebben een systeem van traceerbaarheid in de voedselketen opgezet en we proberen zoveel mogelijk een beroep te doen op biologische landbouw, om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klanten”, verduidelijkte De Brouwer.

In 2012 ontving McDonald’s België 38 miljoen bezoekers, tegenover 37 miljoen euro in 2011. Afgelopen jaar investeerde de Amerikaanse keten ook al 14 miljoen euro in het restaurantnetwerk. In België boekte McDonald’s in 2012 een omzet van 140 miljoen euro. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content