McDonald’s België werft aan: ‘2.000 nieuwe banen tegen 2023’

Stephan De Brouwer, topman van McDonald's België © belga

McDonald’s wil tegen 2023 in België 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. De hamburgerketen die vandaag 80 restaurants in België telt, wil er de komende vijf jaar 40 nieuwe bouwen.

Een nieuw restaurant vergt een investering van gemiddeld zowat 4 miljoen euro. “Telkens we een nieuw restaurant openen is dat goed voor minstens 40 nieuwe banen”, aldus Stephan De Brouwer, de topman van McDonald’s België.

De Brouwer benadrukt dat het bovendien gaat om banen waarvoor laaggeschoolden in aanmerking komen, die elders uit de boot vallen. Meer dan de helft van de werknemers is jonger dan 25 jaar en voor velen is het de eerste werkervaring. Vorig jaar kwamen er bij McDonald’s in België al 524 nieuwe banen bij, tot 4.493.

De laatste tien jaar is McDonald’s in ons land voortdurend gegroeid, van 57 restaurants in 2007 tot 80 in 2017. De onderneming wil die groei voortzetten.

De komst van concurrenten als Burger King verandert daar volgens De Brouwer niets aan. “Er is duidelijk plaats voor beide. Wij hebben de juiste formule gevonden om te beantwoorden aan de behoeften van de consument.”

De restaurants van McDonald’s in België zijn vandaag in handen van 24 franchisenemers. Daarvan komen er dit jaar minstens twee nieuwe bij. De restaurantketen en zijn franchisenemers engageren zich ook om de hoeveelheid zwerfvuil in de buurt van de restaurants met een vijfde te verminderen. Ze gaan daarvoor de omgeving van de restaurants opruimen, de teams en klanten sensibiliseren, en samenwerken met de gemeenten.

Waar de nieuwe restaurants precies gevestigd zullen zijn, is op dit moment niet duidelijk. Vast staat dat ze over het hele land verspreid worden.

Woensdag is het precies veertig jaar geleden dat de eerste McDonald’s in België de deuren opende, op het Beursplein in Brussel.

Partner Content