Match geïnteresseerd in Carrefourwinkels

© belga

De supermarktketen Match, onderdeel van de distributiegroep Louis Delhaize, heeft mogelijk interesse in enkele winkels van Carrefour. Dat zegt de algemeen directeur van Match Belux, Marc Tricot, in Trends-Tendances. “We onderzoeken alle mogelijkheden die zich aandienen, dus ook de winkels die Carrefour sluit.”

Match wil de komende tijd veel nieuwe winkels openen, zowel in eigen beheer als met franchisecontracten. De winkelketen opende begin deze maand in Hoei al een winkel in een pand dat voorheen dienst deed als een hypermarkt van Carrefour. Hoewel distributeurs in heel Europa het hypermarktmodel stilaan verlaten, kiest Match ervoor om ook nog uit te breiden met zeer grote vestigingen. “Wij kunnen winkels uitbaten tussen de 400 en 5000 vierkante meter.”

Volgens de woordvoerder van Carrefour, Lars Vervoort, waren er nog geen concrete overnamegesprekken met Match of met andere winkelketens. “Er waren enkele contacten met geïnteresseerde bedrijven en individuen. Tot hiertoe konden we alleen maar nota nemen van hun interesse, aangezien we nog geen uiteindelijke lijst hadden van onze te sluiten winkels. Vanaf nu kunnen de onderhandelingen starten.”

Alleen het distributiebedrijf Mestdagh werd bij de herstructurering van Carrefour betrokken. Mestdagh neemt uiteindelijk zestien supermarkten van Carrefour over. De overname van drie Carrefour-hypermarkten door Mestdagh gaat niet door. Dat opent mogelijk perspectieven voor Match.

Ook Delhaize en Intermarché werden vorige week al als mogelijke overnemers van Carrefour-winkels getipt. Delhaize ontkent het gerucht. Pierre-Olivier Beckers, de CEO van de Delhaizegroep, gaf vorig jaar wel aan dat hij geïnteresseerd was in enkele vestigingen van Carrefour als de groep ons land zou verlaten.

Sj.S.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content