Marc Coucke moet mogelijk 25 procent belastingen betalen op verkoop Omega Pharma

© belga

Marc Coucke glipt waarschijnlijk niet door de mazen van het net van de fiscus. De co-oprichter van Omega Pharma zou een belasting van 25 procent moeten betalen op de verkoopsopbrengst van de onderneming.

Er hangt Marc Coucke een belasting van 25 procent op de verkoopopbrengst van Omega Pharma boven het hoofd. Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen maandag.

Vennootschapsbelasting

Marc Coucke, co-oprichter van Omega Pharma, spreekt de persartikelen tegen als zou hij nul euro belasting moeten betalen op de verkoop van Omega Pharma. Coucke zou erop wijzen dat hij een belasting van 25 procent verschuldigd is op de verkoop aan Perrigo.

Dat komt omdat Coucke zijn aandelen Omega Pharma in een vennootschap stak, in plaats van ze persoonlijk aan te houden. Zo valt hij onder de regels van de vennootschapsbelasting.

Als hij het geld uit die vennootschap wil halen of de vennootschap wil liquideren, is hij een belasting van 25 procent verschuldigd.

Toekomstige investeringen

Coucke bevestigde zondag aan De Standaard die stelling, maar wees erop dat hij van plan is de vennootschap waarin de opbrengst komt, te behouden en daarmee opnieuw te investeren. “Pas de dag dat ik die vennootschap liquideer, moet ik betalen”, zegt Coucke.

De factuur kan nog oplopen als de meerwaardebelasting erbij komt, want de verkoop is nog niet helemaal rond. Fiscaal expert Michel Maus wijst er in De Standaard op dat er wel mogelijkheden zijn om aan de belasting van 25 procent te ontsnappen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content