‘Marc Coucke dient tegenclaim in tegen Perrigo’

© Belga

Ondernemer Marc Coucke heeft een tegenclaim tegen Perrigo ingediend bij het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie (Cepani).

Coucke eist een schadevergoeding van Perrigo omdat hij vindt dat de farmagroep niet te goeder trouw handelde bij de overname van Omega Pharma. Dat staat in documenten die de Amerikaanse farmareus indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC, schrijft De Tijd donderdag.

Welk bedrag hij van Perrigo eist, is niet bekend. Coucke wil geen commentaar kwijt. Het investeringsfonds Waterland, dat Omega Pharma mee verkocht aan Perrigo, diende geen tegenclaim in.

De oorspronkelijke claim van Perrigo dateert van eind vorig jaar. De farmareus beweert dat Omega Pharma onder zijn vorige eigenaars, onder wie Marc Coucke, opgeslagen producten als omzet boekte en vindt dat hij om de tuin is geleid. Hij diende daarom eind vorig jaar een claim van meer dan 250 miljoen euro in tegen de twee verkopende partijen.

Coucke heeft altijd ontkend dat Perrigo misleid zou zijn door de top van Omega. “Ze hebben zes maanden lang met 300 man alles zitten analyseren”, stelde hij eerder. “Ik ga het simpel zeggen: ze kopen een auto, rijden er zelf tien keer tegen de muur mee. En zeggen na zes maanden: ‘We zouden hem willen terugbrengen, want er zijn blutsen in.'”

Partner Content