Luminus buigt voor interpretatieve wet van Vande Lanotte en Wathelet

© belga

Energieleverancier Luminus gaat dan toch niet de aangekondigde prijsverhogingen doorvoeren. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Door af te zien van de prijsverhoging die op 1 april van kracht zou worden, respecteert energieleverancier Luminus uiteindelijk toch de bevriezingsperiode – eveneens sinds 1 april – die de regering oplegde.

Aangezien er nog geen facturen werden verzonden waarin de prijsverhoging werd verrrekend, hoeven de klanten volgens het bedrijf alvast geen facturen te betwisten.

Sommige energieleveranciers verhoogden door verwarring rond de wetgeving toch nog hun prijzen op 1 april. In een reactie beslisten minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (CDH) een interpretatieve wet te maken om de bevriezing alsnog af te dwingen.

EDF Luminus – de tweede grootste in ons land na Electrabel (GDF Suez) – geeft daar nu als eerste grote energiespeler gevolg aan. “Luminus zal de indexwaarden gekend op 31 maart 2012 toepassen en niet die van 1 april 2012”, luidt het in het persbericht.Dat brengt volgens het bedrijf een prijsverlaging mee.

“We hebben ervoor gekozen om een sterk signaal uit te sturen als eerste challenger op de markt door onze prijzen te verlagen. De verschillende regeringsmaatregelen leggen een sterke druk op de beperkte marge van EDF Luminus, dat investeert en belastingen betaalt in België. De tevredenheid van onze klanten blijft evenwel onze absolute prioriteit en bovendien willen wij constructief en actief meewerken aan een meer concurrentiële geliberaliseerde markt,” verduidelijkt Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus.(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content