Luc Bertrand (AvH): ‘Ik denk dat er nog vele Bekaerts zullen volgen’

© belga

“Het begint nog maar pas. Ik vrees dat we nog veel van die herstructureringen zullen krijgen. ” Dat zegt Luc Bertrand, CEO van Ackermans en Van Haaren in Z-Talk Goossens.

Herman Daems, voorzitter van BNP Paribas Fortis en van Barco, treedt hem bij. “In de regeringsverklaring vind je veel terug over hoe we zullen saneren en de schuld onder controle krijgen. Maar er staat bijna niets in over hoe we onze concurrentiekracht kunnen herstellen. En dat is een spijtige zaak, want om deel te nemen aan de groei vanuit Azië moet je competitief zijn. ”

Een stimuleringsbeleid van de overheid is door de budgettaire krapte niet mogelijk, maar het zou niet veel zoden aan de dijk zetten volgens Daems. “Met het extra geld dat de Belgen zouden verdienen, kopen ze Chinese producten en zo lekt dat geld weg uit onze economie. ”

Luc Bertrand is ervan overtuigd dat we met het juiste beleid één van de mooiste economieën ter wereld zouden kunnen zijn. “Wat zo erg is, wij hebben zoveel talent in huis. En we hebben Nederland en Duitsland als voorbeeld. En we zijn één van de weinige naties in de wereld, die dat model kunnen volgen. Maar we doen het niet.”

Bekijk de quote
Herman Daems en Luc Bertrand vertellen welke indrukken ze hebben opgedaan op het Wereld Economisch Forum in Davos en hoe zij het kapitalisme zouden bijschaven.

De volledige uitzending van Z-Talk Goossens is zaterdagochtend vanaf 11 uur te bekijken op Kanaal Z. Kijk nu al online. (VG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content