LRM investeert in D square

De Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) investeert 1 miljoen euro in D square, onder de vorm van kapitaal via haar in 2006 opgerichte Arkiv-fonds KMOFIN. Ook de huidige aandeelhouders Vinnof en Gemma Frisius investeren beide 250.000 euro.

D square, eind 2007 opgericht als spin-off van de KU Leuven, verhuist van Sint-Niklaas naar de research Campus in Hasselt. D square is actief in de procesindustrie (chemie, petrochemie, metaal, voeding) en combineert dataminingtechnologie met proceservaring om oplossingen te leveren voor alarmmanagement, assetmanagement en procesoptimalisatie.

Met het geld kan worden gewerkt aan een versnelde implementatie en internationalisatie van de software. Noël Jans, CEO en oprichter: “Wij zijn er van overtuigd dat datamining fundamenteel beter kan als men focust op een bepaalde sector. Vandaar onze initiële focus op de procesindustrie.” De klantenportfolio telt namen als BASF, Umicore en Lanxess. Met de doorgedreven productontwikkeling en de internationalisatie hoopt D square volgend jaar zijn omzet te verdubbelen en binnen drie jaar zelfs te verviervoudigen.

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content