Limburgse softwarehuis Zeropoint.IT doet overname in Sri Lanka

Het snel groeiende Limburgse informaticabedrijf Zeropoint.IT heeft in Sri Lanka EuroCeylon Software (ECS) overgenomen.

Zeropoint.IT, met hoofdkwartier in Paal, biedt met eigen programmeurs alle mogelijke internetdiensten (e-commerce, websites, portals, web applicaties, enzovoort) aan de bedrijfswereld. De 35 programmeurs werken via detachering voor derden.

ECS heeft met zijn 20 programmeurs een soortgelijk profiel. “We waren al met enig succes actief in Noord-Pakistan”, zegt Bart Van Loon, stichter en CEO van Zeropoint.IT. “Sri Lanka was een tweede opportuniteit en helpt ons aan een enorme voorraad pas afgestudeerde programmeurs. In Noord-Pakistan en Sri Lanka samen studeren elk jaar meer dan 50.000 jonge en goed geschoolde programmeurs af. In België is het niet meer zo vanzelfsprekend om softwareontwikkelaars te vinden. Met ECS erbij hebben we opnieuw meer mogelijkheden om Belgische bedrijven te bedienen.”

Zerpoint.IT is het tweede Belgische bedrijf dat met een soortgelijke activiteit neerstrijkt in Sri Lanka. Ook het Brusselse BlueCorp is er sinds 1997 actief met zo’n 160 mensen, die via outsourcing de brug helpen te slaan tussen de verzuchtingen van de kmo-wereld en IT-expertise. Zeropoint.IT hoopt tegen 2017 zo’n 200 professionele programmeurs in dienst te hebben. (K.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content