Leveringen hypermarkten Carrefour volledig stil door staking chauffeurs distributiecentrum

© Belga

Bij het distributiecentrum Logistics Ternat, dat alle hypermarkten van Carrefour in België bevoorraadt, zijn nu ook de chauffeurs in staking gegaan. Daardoor wordt geen enkele hypermarkt van Carrefour bevoorraad, zegt vakbondsman Jozef Borremans (LBC).

“Woensdagochtend beslissen we over verdere acties. Door de staking van de chauffeurs van Supertransport vertrekt er op dit ogenblik natuurlijk niets meer naar de hypermarkten van Carrefour”, aldus Borremans.

Terwijl Logistics Ternat eigendom is van Kuehne + Nagel, zijn de chauffeurs in dienst van de transportfirma Supertransport, die eigendom is van de internationale groep Jost. Hun actie is het gevolg van een intern sociaal conflict binnen Supertransport Ternat naar aanleiding van het ontslag van enkele dispatchers.

Ook werknemers Logistics Ternat staken

Ook de werknemers van Logistics Ternat voeren nog altijd actie. Tot woensdagmorgen 9 uur blokkeren zij gedurende 48 uur de levering aan elf hypermarkten van Carrefour in ons land. De werknemers vrezen dat Carrefour het in juni aflopende contract met Kuehne + Nagel niet wil verlengen voor het distributiecentrum in Ternat, waardoor mogelijk 270 banen op de tocht zouden staan.

De vakbondsman trekt dinsdag ook opnieuw van leer tegen verklaringen vanuit Carrefour dat de al een week aanslepende blokkadeacties van Logistics Ternat nauwelijks effect hebben op het aanbod in de winkels. “Vanmiddag gaan we foto’s nemen in de winkels van Carrefour om ons gelijk te bewijzen”, aldus Borremans.

Carrefour zou op 24 februari duidelijkheid scheppen over de toekomst van haar distributiecentra.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content