‘Leveranciers Tesla maken zich zorgen’

© REUTERS

18 Leveranciers van Tesla zien het bedrijf als ‘financieel risico’, blijkt uit rondvraag van The Wall Street Journal. Ze maken zich zorgen of de automaker zijn rekeningen wel blijft betalen.

Tesla zit in een moeilijke periode. De productie van de belangrijke Tesla Model 3 lijkt op stoom te komen, maar om dat voor elkaar te krijgen moest het bedrijf van miljardair Elon Musk eerst wel hoge kosten maken.

De excentrieke Musk krijgt ook veel kritiek op een recente reeks tweets waarin de oprichter-CEO laat uitschijnen Tesla van de beurs te willen halen. Het geld dat daarvoor nodig is had hij naar eigen zeggen ‘al geregeld’, maar dat bleek niet te kloppen. Musk had het over gesprekken met het Saoedische staatsfonds, dat een miljardenbelang in Tesla heeft opgebouwd, maar concrete afspraken zijn er nog niet. Beurswaakhond SEC is een onderzoek gestart, wat het aandeel van Tesla geen goed deed.

Het is niet de eerste keer dat Tesla in slechte papieren zit bij de leveranciers. Eerder dit jaar werd hier en daar al gefluisterd dat Tesla sommige leveranciers had gevraagd om geld terug te storten of in te stemmen met uitstel van betaling. Musk deed dat toen af als ‘normale onderhandelingen.’

Eind vorige week gaf Musk een emotioneel interview aan The New York Times, waarin hij het onder meer had over de hoge druk die hij ervaart. De raad van bestuur is op zoek naar iemand die hem kan assisteren.

Partner Content