Lego bouwt aan recordwinst in 2021

De Deense speelgoedfabrikant Lego heeft in de eerste helft van dit jaar geprofiteerd van thuisblijvende kinderen en ouders die nieuwe bouwpakketten aanschaften. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werd de winst ruim verdubbeld.

In de eerste zes maanden van 2021 ging er voor 23 miljard Deense kroon (omgerekend bijna 3,1 miljard euro) aan speelgoed over de toonbank. Dat is 46 procent meer dan een jaar eerder en een nieuw record. Daarop boekte het bedrijf een nettowinst van omgerekend 847 miljoen euro.

De onderneming profiteerde ook van het feit dat er minder coronabeperkingen waren dan het jaar voordien. De fabrieken konden zonder onderbreking werken en de meeste Lego-winkels konden weer open.

Ook in de tweede helft van 2021 verwacht Lego nog hard te groeien. Daarna zullen huishoudens waarschijnlijk minder gretig Lego of Duplo inslaan, voorziet topman Niels Christiansen. ‘Op de langere termijn verwachten we dat de omzetgroei stabiliseert tot houdbare niveaus doordat het uitgavenpatroon weer meer gaat lijken op dat van voor de pandemie.’

Partner Content