Lanxess Kallo wacht op nieuws herstructurering

© belga

De Duitse chemiereus Lanxess gaat herstructureren. Mogelijk sneuvelen er banen en vestigingen, ook in Belgë.

De Duitse chemiereus Lanxess gaat herstructureren. Mogelijk sneuvelen er banen en vestigingen, ook in Belgë.

Lanxess maakte woensdag bekend dat het bedrijf extra maatregelen neemt tegen de afnemende vraag. Dat zal gebeuren in het segment ‘performance chemicals’. De groep wil er op ‘middellange en lange termijn het concurrentievermogen van de internationale vestigingen verhogen,’ luidt het.

Bovendien is het investeringsbudget voor dit jaar teruggevallen van 650 tot 700 miljoen euro naar ongeveer 600 miljoen euro. Daarbij is het niet uitgesloten dat er vestigingen worden gesloten, al is het op dit moment niet duidelijk waar dat het geval kan zijn. Hoeveel banen er kunnen sneuvelen, is evenmin duidelijk.

In Duitsland zullen in ieder geval geen banen sneuvelen, verzekerde CEO Axel Heitmann. De herstructurering zal het bedrijf niet meer dan 40 miljoen euro kosten, verduidelijkte Heitmann.

Lanxess telt in ons land vier sites. Eén daarvan, in Kallo, valt onder het geviseerde segment. In de fabriek, waar rubberchemicaliën worden gemaakt, werkt een 200-tal mensen. Deze maand heeft Lanxess de productie in de rubberfabriek in Zwijndrecht al voor een maand stilgelegd, als gevolg van een een dalende vraag. In juni start die fabriek normaal weer op. Behalve in Kallo (waar Lanxess twee fabrieken heeft) en Zwijndrecht, telt Lanxess ook een fabriek in Lillo.

In totaal heeft de Duitse chemiereus in België 1.450 werknemers in dienst.

Een woordvoerder van Lanxess in België meldt dat voorlopig geen enkele maatregel is genomen, maar ‘dat niets wordt uitgesloten’.

Het Duitse chemieconcern, dat levert aan de auto- en bandenindustrie, heeft te lijden onder een kwakkelende automarkt. De omzet in het eerste kwartaal met 12 procent tot 2,1 miljard euro. De groepswinst daalde met 87 procent tot 25 miljoen euro. (Belga/Bloomberg/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content