Lanxess: ‘Je kan een bedrijf wel degelijk kapot staken, hoe winstgevend het ook is’

© Belga

De directie van Lanxess Rubber in Zwijndrecht waarschuwt dat de dreiging van een sluiting geen bluf is.

De directie van Lanxess Rubber in Zwijndrecht waarschuwt dat de dreiging van een sluiting geen bluf is. ‘De sluitingsscenario’s zijn wel degelijk gemaakt’, zegt woordvoerder Philippe Van Wassenhove.

Dreiging

Hij reageert daarmee op uitlatingen van de vakbonden. Die noemden het dreigement ‘onzin’, omdat het bedrijf nooit een winstgevende vestiging zou sluiten. Maar volgens Van Wassenhove vergist men zich daar sterk in. ‘Je kan een bedrijf wel degelijk kapot staken, hoe winstgevend het ook is.’

De productie in de kunstrubberfabriek, die 435 werknemers telt, ligt al ruim zeven weken stil door een conflict over een nieuwe cao voor de 240 arbeiders. Donderdag zei Van Wassenhove op Trends.be dat vanuit de Duitsland de boodschap is gekomen dat zonder een aanvaardbaar akkoord en een einde aan de staking, de fabriek in Zwijndrecht definitief sluit.

Sociale dialoog Van Wassenhove benadrukt dat het bedrijf er alles aan zal doen om tot een akkoord te komen. ‘We willen zo snel mogelijk tot een akkoord komen, en dit via sociale dialoog. Maar het moet een aanvaardbaar akkoord worden, voor beide partijen’, zo verduidelijkt hij de interne mededeling van Lanxess, waarin de directie oproept tot constructieve dialoog.

Donderdag vindt er een personeelsvergadering plaats. Die is georganiseerd door de vakbonden. Het gaat niet om een organisatie van de directie. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content