Lach uw stress weg

Zeer ernstige wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat lachen een geweldige katalysator van energie en een emotionele regulator is. Probeer eens een kleine lachkuur tegen de stress.

Lachen wekt een gevoel van welzijn op
Een dagelijkse portie van enkele minuten lachen is even effectief als joggen. Dat komt omdat lachen endorfines vrijmaakt, een soort natuurlijke morfine. Daarom voelen we ons beter, worden we alerter, vlugger van begrip en werklustiger. Endorfines helpen ook tegen fysieke en mentale pijn, en kunnen daarom stressgevoelens neutraliseren.

Lachen beschermt uw gezondheid
Onderzoekers aan de Universiteit van Maryland (VS) hebben bewezen dat lachen bijdraagt aan een goede werking van hart en bloedvaten en van onze ademhaling. Die zorgt voor een betere zuurstofopname in de spieren en organen. Lachen heeft bovendien een gunstige invloed op ons immuunsysteem. Er vindt een serie reacties plaats waardoor onze gezichts- en lichaamsspieren samentrekken, ons hart sneller klopt, onze ademhaling versnelt en onze bloeddruk stijgt.

Lachen versterkt de teamspirit
Aarzel niet om samen met collega’s aan zelfspot te doen. Samen lachen verbindt jullie met elkaar en versterkt de sociale banden. Aan de managers om te zorgen voor een sfeer waarin eens goed gelachen kan worden.

Een lachkuur doet wonderen
Het is niet eenvoudig om op kantoor een lachstuip op te wekken met collega’s. Maar waarom laat u zich thuis niet eens goed gaan? Al wat u moet doen is een paar minuten geforceerd lachen. Alle ritmes en volumes zijn toegelaten. Na een paar weken van intensieve training ziet u zonder twijfel de leuke kant van het leven.

Bron: Etre-bien-au-travail.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content