KPN onderzoekt ‘strategische opties’ voor Base

© belga

De Nederlandse telecomgroep KPN onderzoekt de strategische opties voor zijn Belgische dochteronderneming Base.

De Nederlandse telecomgroep KPN onderzoekt de strategische opties voor zijn Belgische dochteronderneming Base. Dat zegt KPN in een korte mededeling op zijn website. Het bedrijf zegt ‘kennis genomen te hebben van recente marktgeruchten’ en bevestigt dat het de mogelijkheden voor Base onderzoekt. Op dit moment is de uitkomst van het onderzoek nog niet duidelijk, zo benadrukt KPN. “Eventuele nadere mededelingen zullen volgen als daartoe aanleiding is.”

Vorige week vrijdag meldde persbureau Bloomberg al op basis van ingewijden dat KPN overweegt Base te verkopen. De verkoop zou 1,8 miljard euro kunnen opleveren, aldus de bronnen. Private equitypartij Apax werd als mogelijke koper genoemd.

Aan de krant De Tijd ontkende het Mechelse kabelbedrijf Telenet alvast interesse te tonen in Base. Telenet werkt nu samen met Mobistar om mobiele diensten aan te bieden en onderhandelt over de voortzetting van die samenwerking.

Mobistar

Overigens is er in het verleden ook al druk gespeculeerd over een mogelijke verkoop van Mobistar. Olaf Swantee, de executive vp die verantwoordelijk is voor de Europese activiteiten van France Télécom (en dus ook voor die van Mobistar), wilde een jaar geleden net niet letterlijk verklaren dat Mobistar te koop staat.

Maar een harde ontkenning dat er gezocht wordt naar kandidaat-overnemers voor (een deel van) de meerderheidsparticipatie van ongeveer 53 procent in de aandelen kwam er evenmin. ‘We have no current plans to sell Mobistar’, is het enige wat Olaf Swantee on the record kwijt wilde.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content