Kmo’s eten steeds groter deel Vlaamse subsidiekoek

Vergadering kmo © Istock

De Vlaamse overheid keert elk jaar meer subsidies uit voor innovatie. Het aantal kmo’s die daarvan genieten, zit in de lift. “Toch is er nog ruimte voor verbetering”, vindt CD&V.

De rechtstreekse Vlaamse bedrijfssteun ging de afgelopen vijf jaar met meer dan 60 procent omhoog: van 93,9 miljoen in 2011 naar 151,1 miljoen euro in 2015, blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) opvroeg bij minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA). Bovendien steeg het aantal kmo’s die genieten van die innovatiesteun van 35 procent (2011) naar bijna 42 procent (2015). Dat schrijft De Tijd.

Vlaamse inspanningen renderen

Volgens Bothuyne bewijzen de cijfers dat de inspanningen van de Vlaamse regering renderen. Behalve op de vereenvoudigde procedure om subsidies aan te vragen die inging op 1 april, wijst hij op de vlotte samenwerking met bijvoorbeeld Unizo, Voka en het onderwijsveld.

Toch is nog ruimte voor verbetering. Zo zou de helft van het innovatiebudget principieel naar kmo’s moeten gaan, vindt de CD&V’er. Daarnaast verwacht hij veel van de fusie van de vijf provinciale innovatiecentra, die minister Muyters tegen 2019 wil doorvoeren. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content