Kipverwerker Lintor-Verbinnen vraagt faillissement aan: 450 jobs bedreigd

Kipverwerker Verbinnen Poultry Group (VPG) uit Olen, waartoe ook de kippenslachterij Lintor behoort, vraagt het faillissement aan bij de Turnhoutse rechtbank van Koophandel.

Kipverwerker Verbinnen Poultry Group (VPG) uit Olen, waartoe ook de kippenslachterij Lintor behoort, vraagt het faillissement aan bij de Turnhoutse rechtbank van Koophandel. 450 vaste en tijdelijke werknemers zien hun job bedreigd. Aanleiding is de ‘onverwachte’ beslissing van de enige overblijvende overnamekandidaat om zijn bod in te trekken. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

‘Het bod van de overnamekandidaat, dat tot stand was gekomen na zeer vergevorderde gesprekken (…), voorzag in het behoud van tewerkstelling, de overname van gebouwen en machines en interimfinanciering om de periode tot aan de overname te overbruggen’, klinkt het. Door die verrassende wending, maar ook door een financieel belabberde situatie van VPG, oordeelde de raad van bestuur dat een faillissement onafwendbaar is.

Verbinnen Poultry Group is een voedingsbedrijf ontstaan uit de fusie tussen kippenslachterij Lintor en kipverwerkingsbedrijf Verbinnen. Dagelijks staat de onderneming in voor de slachting en verwerking van 150 000 kippen, bestemd voor voornamelijk Belgische grootwarenhuizen, speciaalzaken en groothandel.

VPG is voor 80 procent in handen van GIMV en voor 20 pct in handen van de familie Verbinnen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content