KBC verkoopt Luxemburgse dochter KBL aan Indiase Hinduja

© belga

Bank-verzekeraar KBC zal zijn Luxemburgse dochter KBL aan het Indiase Hinduja verkopen. Dat melden onze Franstalige collega’s van Trends-Tendances.

De verkoop van de private bank KBL EPB was een van de eisen van Europa bij de goedkeuring van staatssteun voor KBC. Volgens Trends-Tendances zou de verkoop vanaf vrijdag officieel aangekondigd kunnen worden.

Volgens het zakenblad koos KBC uit vijf kandidaten Hinduja uit, een industrieel conglomeraat. Trends-Tendances meldt daarbij dat het Indiase bedrijf zich het meest bereid toonde om de directie in functie te houden.

Een “bron zeer dicht bij het dossier” meldt dat er voor Hinduja gekozen zou zijn nadat het Indiase bedrijf enkel nog met het Braziliaanse Safra in de running bleef. Beide kandidaten overboden elkaars biedingen waarna Hinduja een “voorsprong” zou genomen hebben na gesprekken met de directie. Hinduja wou de directie in functie houden en daarmee verbonden hoger dan voorziene “getrouwheidspremies” beloven dan eerst gepland.

Eerder meldden verschillende media dat Hinduja favoriet zou zijn voor de overname. Volgens gelijkaardige berichten was naast Hinduja en Safra, ook Exor lang in de running, de holding van de Fiat-familie Agnelli.

Bij KBC kon nog geen commentaar gegeven worden op het bericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content