Internet, televisie en kranten halen meeste inkomsten in 2017

© Getty Images/iStockphoto

Internet, traditionele televisie en homevideo, en de kranten halen in 2017 de meeste inkomsten in de sector media en vrije tijd, respectievelijk 3 miljard euro, 2 miljard euro en 1,1 miljard euro. Dat zijn de voorspellingen volgens een onderzoek van consultant PwC.

In totaal zal de sector media en vrije tijd in 2017 een omzet hebben van 12,8 miljard euro. De traditionele media halen volgens de voorspelling van PwC nog steeds het grootste deel van de omzet in de sector, de digitale media boeken de meeste vooruitgang.

Video op internet

Het bedrijf voorspelt dit jaar een groei van 22 procent bij video op internet, een vooruitgang van 9,5 procent voor reclame op internet en een groei van 9 procent bij videospelletjes. Nog volgens de voorspelling van PwC is de groei van inkomsten zwak of zelfs negatief bij de boeken (0,6%), de televisie en homevideo (0,5%), magazines (-0,7%) en de kranten (-4,4%).

Op lange termijn voorspelt PwC dezelfde soort groei per medium. Tussen 2017 en 2021 verliezen de kranten een belangrijk deel van hun inkomsten, namelijk 5 procent elk jaar.

In 2018 voorspelt de consultant dat de meeste inkomsten te rapen vallen bij internet (3,1 miljard euro), televisie en homevideo (2 miljard euro), business-to-business (1,1 miljard euro), tv-reclame (1,1 miljard euro) en kranten (1 miljard euro).

Partner Content