‘ING sluit negen op de tien Record Bank-kantoren’

© belga

ING België gaat stevig snoeien in het kantorennetwerk van dochter Record Bank.

De bankgroep ING België wil slechts een vijftigtal kantoren van dochter Record Bank opnemen in zijn eigen netwerk, melden De Tijd en L’Echo vrijdag op basis van bronnen dicht bij het dossier.

Toen ING België in oktober 2016 zijn saneringsplannen aankondigde, maakte de groep ook bekend dat ze haar dochterbank Record Bank zou opdoeken. Een deel van de 536 Record Bank-kantoren, die door zelfstandige agenten worden uitgebaat, zou worden opgenomen in het netwerk van moederbedrijf ING België.

Tot nu toe was niet bekend hoeveel kantoren zouden overgaan in het ING-netwerk en welke vergoedingen de agenten van de Record Bank-kantoren die wel moesten sluiten zouden krijgen. Nu blijkt volgens bronnen dicht bij het dossier dat ING België uiteindelijk slechts een vijftigtal Record Bank-kantoren in zijn netwerk wil opnemen. Dat betekent dat ruim 480 andere kantoren worden gesloten of moeten opgaan in een andere vestiging.

De gevolgen voor het personeel zijn vandaag moeilijk in te schatten, al is het duidelijk dat jobs zullen sneuvelen. Verwacht wordt dat een honderdtal agenten de switch naar ING zullen maken. Maar vaak hebben die kantoorhouders nog twee à drie extra werknemers in dienst. Of die ook mee de overstap kunnen maken, valt af te wachten.

“Tegen april 2018 moet iedereen weten waar hij aan toe is”, verduidelijkt Albert Verlinden, de voorzitter van de BZB, de koepelorganisatie die zowel zelfstandige bankiers als verzekeraars vertegenwoordigt.

Partner Content