I-Care voorspelt wanneer onderdelen vervangen moeten worden

FABRICE BRION "In de industrie zijn we zeer bekend." © GF
Gilles Quoistiaux journalist bij Trends-Tendances.

I-Care uit Bergen is weinig of niet bekend bij het grote publiek. Toch is de groep de Belgische en de Europese marktleider in haar sector.

“In de industriële sector zijn we zeer bekend”, zegt CEO Fabrice Brion. I-Care behoort tot de top vijf van de wereld in het voorspellend onderhoud van industriële installaties. Sensoren in industriële installaties monitoren parameters als trillingen, geluiden, smeermiddelen, temperatuur enzovoort. Op basis van die gegevens voorspelt I-Care exact wanneer bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn.

I-Care is dus actief in veel sectoren, maar sommige zijn bijzonder veelbelovend, zoals de farma, energie en mijnbouw. “Die zogenoemde processectoren zijn zeer interessant omdat ze er allemaal belang bij hebben hun onderhoudskosten, kwaliteitsproblemen of milieurisico’s te verminderen”, stelt Fabrice Brion.

Om multinationals beter te kunnen bedienen, heeft I-Care zijn aantal filialen uitgebreid. Het zijn er intussen elf: acht in Europa en telkens een in Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Australië. “De commerciële contacten gebeuren beter lokaal”, stelt de CEO. “De analyse van de gegevens kan vanop afstand gebeuren, in Bergen.”

De groep draaide vorig jaar 34 miljoen euro omzet met 325 medewerkers, van wie er 200 in België werken. Onder zijn 200 Belgische klanten telt I-Care alle energieproducenten, farmabedrijven als GSK en Sanofi, de supermarktketen Delhaize en de aardappelverwerker Lutosa. Buiten België telt I-Care veertig klanten. Begin dit jaar tekende het in de Verenigde Staten nog een contract van 4 miljoen dollar, met een energieleverancier die actief is in vier staten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content