Hoofdkantoor Deutsche Bank opnieuw doorzocht

© BELGAIMAGE

De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt. Dat heeft een woordvoerder van het financiële concern bevestigd aan het Duitse persbureau dpa.

Politie en justitie waren volgens de zegsman op zoek naar bewijsmateriaal tegen klanten die mogelijk gesjoemeld hebben met transacties in bepaalde waardepapieren. “Er worden geen medewerkers van de bank beschuldigd”, zei hij.

In december 2012 werd de dubbele kantoortoren in het hart van Frankfurt waarin Deutsche Bank zetelt ook al binnenstebuiten gekeerd door de fiscale opsporingsdienst. De grootste bank van Duitsland was toen verwikkeld in een schandaal rond btw-ontduiking bij de handel in CO2-emissierechten.

Een woordvoerder van het OM in Frankfurt sprak tegen dat de inval van dinsdag met die zaak te maken heeft, zoals dagblad Bild had gemeld. Hij kon nog niet zeggen wat dan wel de aanleiding is, omdat de operatie nog gaande is.

Zondag maakten de twee topmannen van Deutsche Bank, Jürgen Fitschen en Anshu Jain, verrassend hun vertrek bekend. Het financiële concern gaat gebukt onder een reeks schandalen, ook rond de manipulatie van wisselkoersen en rentetarieven. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content