‘Hof van Cleve koopt vervolging voor fraude af’

Peter Goossens van Hof van Cleve © Belga

Het driesterrenrestaurant Hof van Cleve heeft een akkoord bereikt met de Bijzondere Belastinginspectie om zijn jarenlange belastingontduiking te vergoeden. Dankzij het akkoord met de fiscus zal het parket zijn zaak tegen het restaurant afsluiten met een minnelijke schikking.

Zo ontsnappen topchef Peter Goossens en zijn vrouw en mede-eigenares Lieve Fermans aan een strafrechtelijke vervolging, schrijft De Tijd.

Het onderzoek naar Hof van Cleve begon vier jaar geleden. Het bracht aan het licht dat het restaurant uit Kruishoutem jarenlang een zwarte boekhouding gebruikte.

610.000 euro

Het is niet bekend welk bedrag met het belastingakkoord gemoeid is, maar de jongste jaarrekening van Hof van Cleve staat volledig in het teken van de belastingen en de boetes. Aan de passiefzijde is sprake van 610.000 euro aan belastingschulden die binnen het jaar afgelost moeten worden.

Daardoor dook het bekendste restaurant van België in 2014 in de rode cijfers, een schril contrast met de winstcijfers van de vorige jaren. Maar de continuïteit van Hof van Cleve is volgens de krant niet in gevaar.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content