Hoe overleeft u twee bazen?

Heeft uw bedrijf een matrixstructuur ingevoerd en hebt u nu twee bazen? Geen paniek, met deze tips kunt u perfect samenwerken met beide.

Beleg een vergadering met u drieën. U moet weten wat de prioriteiten van elke baas zijn. Ga met hen samen aan tafel zitten en stel doelstellingen, planningen enzovoort op.

Analyseer hun werkwijze. Als de een u autonoom laat werken en de ander u permanent controleert, moet u zich aanpassen. Aan de eerste communiceert u alleen de strategische elementen, aan de tweede stuurt u regelmatig een mail met de gang van zaken of u belt hem op.

Laat geen voorkeur blijken. Als u meer tijd doorbrengt in gezelschap van een van uw bazen, kunt u merken dat u dichter bij deze manager komt te staan. Laat dat zo min mogelijk zien. Geef ook niet automatisch voorrang aan taken die u van deze baas krijgt.

En als er een meningsverschil rijst? Als uw bazen een meningsverschil hebben, trekt u geen partij. Blokkeert de zaak, dan gaat u hogerop of stapt u naar de personeelsafdeling.

Bron: Management

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content