Het beste advies van Marijn Dekkers, CEO van Bayer

Marijn Dekkers, de CEO van het Duitse concern Bayer, kreeg zijn beste advies nadat hij midden jaren negentig aan de slag was gegaan bij het Amerikaanse luchtvaart-, auto- en technologiebedrijf AlliedSignal.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

“Larry Bossidy, onze CEO, had in onze ogen zo veel verantwoordelijkheden dat we dachten dat die man niet kon slapen van de zenuwen”, zegt Dekkers, die van 1995 tot 2000 voor AlliedSignal werkte. “Dus vroegen we hem hoe hij omging met die druk. En wat deed hij als er iets fout ging? Bossidy antwoordde heel eenvoudig: ‘Daar ga ik ’s nachts niet wakker van liggen. Ik sta ’s morgens op en bedenk dan hoe ik het probleem ga oplossen. Ik breng enkele mensen samen en we maken er werk van.’ Anders gezegd: in plaats van je zorgen te maken, kun je je energie het beste gebruiken om je problemen aan te pakken.”

Het advies van Bossidy is Dekkers nog vaak van pas gekomen. “Elke dag zelfs”, zegt hij. “Ik probeer die ingesteldheid ook uit te dragen naar de mensen die daar gevoelig voor zijn.”

In 1999 nam AlliedSignal het Amerikaanse Honeywell over. Kort nadien wijzigde AlliedSignal zijn naam in Honeywell, omdat die bekender was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content