Helvoet Pharma investeert 14 miljoen euro in India

© belga

Het Limburgse Helvoet Pharma investeert 14 miljoen euro in een nieuwe productievestiging in India.

Het bedrijf, dat zijn oorsprong heeft in Alken, wil er vooral rubberen afdichtingen voor flesjes met injecteerbare medicijnen produceren.

De nieuwe vestiging wordt gebouwd in de West-Indische staat Maharashtra en moet operationeel zijn in het eerste kwartaal van 2012. De fabriek zal de lokale Indiase markt bedienen, meer bepaald de snelgroeiende producenten van generische geneesmiddelen. Helvoet Pharma wil daarnaast vanuit India vooral ook exporteren naar de andere Aziatische markten. Die worden nu bediend vanuit België en ook uit Italië, waar Helvoet Pharma twee fabrieken heeft.

“We willen de trein niet missen”, zegt Jean-Paul Thans, de directeur marketing en verkoop van Helvoet Pharma, over de nieuwe investering. “Sinds het midden van de jaren negentig is de groei voor sommige van onze marktsegmenten groter in Azië dan in Europa en de VS. En ooit komt er concurrentie uit Azië, en dan willen we met gelijke wapens kunnen strijden”, legt Thans uit. Hij ontkent echter dat produceren in India veel goedkoper is dan in Europa. “De grondstofprijzen en labokosten zijn nu eenmaal wat ze zijn.”

Helvoet Pharma, een dochteronderneming van het Zwitserse beursgenoteerde Dätwyler Holding, is een van de marktleiders in zijn branche. Naast Alken en de twee Italiaanse fabrieken is er een vestiging in Duitsland en een in de VS. Helvoet Pharma realiseerde in 2008 een omzet van ruim 170 miljoen euro en telt 450 werknemers in Alken. Voor alle vestigingen samen zijn dat er 1350. De nieuwe fabriek in India creëert zowat 50 banen.

Be.L

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content