Heineken en Duvel azen op De Koninck

De biergroepen Heineken en Duvel Moortgat azen op de Antwerpse brouwerij De Koninck. Hoewel De Koninck officieel ontkent dat de brouwerij te koop staat, bevestigen bronnen dicht bij het dossier dat zowel het Nederlandse Heineken als het Belgische Duvel een bod heeft uitgebracht.

Dat bericht de krant De Tijd woensdag.

De Koninck is nog grotendeels in handen van de familie Van den Bogaert. In zijn hoogtijdagen verkocht de brouwerij zo’n 140.000 hectoliter per jaar. Maar dat volume is inmiddels gehalveerd, onder meer wegens het krimpen van de hele biermarkt. In 2008 werd volgens de meest recente jaarrekening op een omzet van dik 6,5 miljoen euro een klein nettoverlies geboekt.

Ondanks die cijfers is De Koninck een aantrekkelijke prooi op de biermarkt. Niet alleen voor de nog steeds sterke reputatie van het merk, maar zeker ook omdat de verkoop de patrimoniumvennootschap Padeko omvat. Daarin zitten een honderdtal horecapanden in de Antwerpse regio. Bij de biedingen die momenteel op tafel liggen, zou sprake zijn van een bedrag van tientallen miljoenen euro’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content