H. Essers creëert 420 nieuwe jobs op voormalige Fordsite

© Reuters

Het nieuwe magazijn dat logistiek bedrijf H. Essers bouwt op de Fordsite in Genk levert 420 nieuwe jobs op.

Dat meldt Het Belang van Limburg woensdag. Volgens de krant investeert Essers 75 miljoen euro in het nieuwe magazijn en zal de eerste fase van het project tegen de tweede helft van 2018 al operationeel zijn.

De nieuwe site, die de naam ‘Dry Port Genk’ meekreeg, moet de thuishaven worden voor de logistieke behandeling van de chemiedivisie van Essers, en zal dienen voor de opslag van producten als autolak en poetsmateriaal. Het magazijn wordt 160.000 m² groot, het equivalent van ongeveer dertig voetbalvelden.

“Dry Port Genk is een verdere groeipool voor een van onze specialisaties, met name de complexe logistieke handelingen”, zegt CEO Gert Bervoets van H.Essers in een nieuwsbrief van het bedrijf.

“Met de realisatie van deze megasite kunnen we onze klanten een grotere flexibiliteit bieden. Die ruimte is uiterst geschikt voor de opslag van alle types van allerhande chemicaliën die in verschillende toepassingen gebruikt worden, met magazijnen die voldoen aan de hoogste Europese normen voor Seveso-opslag”, klinkt het.

Volgens Bervoets zijn de veiligheidsrisico’s ‘minimaal’ en is er ‘geen extra impact op het leefmilieu’. Het bedrijf maakt zich bovendien sterk dat het iedere maand 1.800 vrachtwagens van de weg zal kunnen halen, omdat het nieuwe magazijn transportmogelijkheden biedt langs zowel weg, water als spoor.

De bestaande gebouwen moeten er eerst nog worden afgebroken. Die werken zijn intussen begonnen. Verwacht wordt dat de eerste fase van het project in de tweede helft van 2018 operationeel zal zijn.

Partner Content