Google schrapt 1.200 banen bij Motorola

© reuters
Bart Osaer Redacteur Trends.be

Telefoonfabrikant Motorola kondigt opnieuw een ontslagronde aan, waardoor 1.200 banen sneuvelen. Dat is 10 procent van het personeelsbestand.

Telefoonfabrikant Motorola kondigt opnieuw een ontslagronde aan, waardoor 1.200 banen sneuvelen. Dat is 10 procent van het personeelsbestand.

Motorola krijgt vandaag af te rekenen met de tweede ontslagronde sinds Google de telefoonfabrikant overnam. De 1.200 banen die worden geschrapt, komen bovenop de 4.000 ontslagen die in augustus werden aangekondigd. Google wil in het personeelsbestand snoeien om het bedrijf opnieuw rendabel te maken.

“De ontslagronde is een voortzetting van de banenreducties die we afgelopen zomer hebben aangekondigd,” zei woordvoerster Niki Fenwick aan het persagentschap Reuters. “Het is natuurlijk zwaar voor de betrokken werknemers, maar we zijn bereid hen te helpen in deze moeilijke overgangsperiode,” voegde ze eraan toe.

Het nieuws over de ontslagronde lekte uit in een e-mailbericht dat de Wall Street Journal vrijdag vrijgaf. In het bericht staat te lezen dat de ontslagronde betrekking heeft op werknemers in de Verenigde Staten, China en India.”Onze kosten zijn te hoog, we opereren in markten waar we niet competitief zijn, en we verliezen geld”, luidt het.

Google nam de verlieslatende telefoonmaker Motorola vorig jaar over voor 12,5 miljard dollar. Google wilde bij de overname naar verluidt in de eerste plaats de hand leggen op de patenten van Motorola.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content