GLE op overnamepad in Vlaanderen

Het elektrotechnische bedrijf GLE uit Ganshoren heeft AT-E-O uit Sint-Niklaas overgenomen. Dat meldt het weekblad Trends.

Het bedrijf is een kleine speler in het segment van de industriële elektromechanica en elektrotechnische montage.

“De overname past in de verdere uitbouw van GLE, dat nu vooral gericht is op Brussel en Wallonië”, zegt algemeen directeur Dirk Torfs.

“Met AT-E-O halen we niet alleen een Vlaamse vestiging binnen, maar ook de nodige knowhow in chemie en petrochemie.” Oprichter Eddy Segers blijft aan boord en wordt opgenomen in het directiecomité van GLE.

Het is de ambitie van Torfs om verder te groeien, zowel via autonome groei als eventuele acquisities. GLE is sinds 2007 in handen van een rist Belgische zakenlui via de vennootschap GLE Holding. Daarin zitten onder meer Jan Coene, voormalig voorzitter van Belgacom en ex-CEO van Picanol en Leon Seynaeve (ex-Carpetland).

In 2009 werden de drie divisies van GLE verzelfstandigd: GLE Industry en GLE Telecom in België, en GLE Solar in Frankrijk Dat laatste opereert vanuit vier vestigingen. Het profileert zich als totaalprojectontwikkelaar voor hernieuwbare energie. Specifiek wordt gefocust op fotovoltaïsche installaties: van haalbaarheidsonderzoek, aanvragen vergunning, financiering tot installatie en opvolging.

GLE Industry, de eigenlijke overnemer van AT-E-O, levert diensten en oplossingen voor industriële klanten en heeft zich gespecialiseerd in de procesautomatisatie en supervisieprojecten met toepassingen voor onder meer de glasindustrie, voedingsindustrie, pharmaceutische industrie en chemische industrie. In België telt de groep drie vestigingen.

De hele GLE-groep staat voor een omzet van 20 miljoen euro en telt 150 mensen. (T)

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content