Gimv ziet eigen vermogen stijgen

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar (eind december 2009) het eigen vermogen zien stijgen tot 985,5 miljoen euro. Dat meldt GIMV donderdag in een trading update.

Het eigen vermogen van de investeringsmaatschappij bedroeg op 31 december 2009 985,5 miljoen euro, tegenover 971,3 miljoen euro op 30 september, slotdag van het tweede kwartaal.

De Gimv heeft de eerste drie kwartalen van het gebroken boekjaar voor 123,9 miljoen euro geïnvesteerd in onder meer Electrawinds, GreenPeak, Movetis en XDC.

Er werd ook voor 96,2 miljoen euro miljoen euro ‘gedesinvesteerd’, waarvan 59,9 miljoen euro in het derde kwartaal. De desinvesteringen gebeurden tegen 3,8 procent onder de aankoopprijs. Participaties in onder meer Telenet en Clear2Pay werden verkocht.

In de trading update meldt Gimv dat het de eerste tekenen van herstel ziet bij de bedrijven waarin het participeert. “Het voorbije kwartaal vertoonden de ondernemingsresultaten van onze portefeuillebedrijven een stagnering tot zelfs de eerste tekenen van een voorzichtig herstel”, verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Koen Dejonckheere in het communiqué.

Tegelijk waarschuwt Gimv voor overdreven enthousiasme. “Onrechtstreeks ondergaat de waarde van onze activa echter ook de blijvend hoge volatiliteit op de aandelenmarkten, wat ook beursintroducties bemoeilijkt,” luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content