Gespannen sfeer op ondernemingsraad Carrefour

De ondernemingsraad op de hoofdzetel van Carrefour verloopt in een erg gespannen sfeer. Dat is te horen bij de verschillende aanwezige vakbonden.

De eerste ontmoeting in het kader van de wet op het collectief ontslag bij de warenhuisketen ging woensdagochtend om 9.30 uur van start. Omstreeks 12 uur werd een eerste pauze ingelast. “Het is niet makkelijk om de sfeer sereen te houden”, zegt Myriam Delmée van BBTK.

Volgens Manu Gonzalez van LBC wordt er voorlopig niet onderhandeld. “Het lijkt wel een normale ondernemingsraad”, aldus de vakbondsman. “De directie geeft geen enkel antwoord op onze vragen.”

Zowat 250 bedienden van Carrefour zijn naar de hoofdzetel in Evere afgezakt om hun ongenoegen kenbaar te maken. Op de parking dansen ze zich warm op de ene carnavalskraker na de andere.

In vijf vestigingen van de retailketen wordt woensdag gestaakt. “Het gaat om de hypermarkten in Eupen en Malmédy en de supermarkten in Jette, Brussel Tomberg en Brussel Les Halles”, aldus Carrefour-woordvoerder Lars Vervoort. “De hypermarkt in Evere werd met het oog op de manifestatie preventief gesloten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content