Geen zonne-energie meer voor Siemens

© belga

Het Duitse industriële concern Siemens is zijn activiteiten rond zonne-energie liever kwijt dan rijk. Ze staan te koop, omdat ze verlieslatend zijn.

Het Duitse industriële concern Siemens is zijn activiteiten rond zonne-energie liever kwijt dan rijk. Ze staan te koop, omdat ze verlieslatend zijn.

In een persbericht meldt Siemens dat er gesprekkken aan de gang zijn met potentiële kopers over de verkoop van de tak rond zonne-energie. Het is de bedoeling dat het Duitse bedrijf zich voor duurzame energie voortaan richt op wind-en waterkracht.

De activiteiten rond zonne-energie waren in 2011 nog goed voor een omzet van enkele honderden miljoenen euro’s. De bedrijfstak stelt ongeveer 800 mensen tewerk, van wie 200 in Duitsland. Het stopzetten van de activiteiten zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in ons land. In België zet het bedrijf voor hernieuwbare energie in op windenergie.

“Als gevolg van gewijzigde randvoorwaarden, afnemende groei en een sterke prijsdruk heeft het bedrijf de doelstellingen voor zijn zonne-energieactiviteiten niet gehaald,” luidt het in een toelichting. Volgens Michael Süß, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO van de energietak, is de wereldwijde markt voor geconcentreerde zonne-energie gekrompen van vier gigawatt tot iets meer dan één gigawatt vandaag. Dat is in de huidige omstandigheden enkel voor gespecialiseerde bedrijven een troef, besluit Süß. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content