Geen gratis omboeking voor TUI-klanten die bang zijn voor Boeing

© reuters

Klanten van reisorganisatie TUI die niet willen reizen met een Boeing 737 Max 8-vliegtuig kunnen enkel tegen betaling omboeken.

Na de tweede crash met een Boeing 737 Max 8-toestel op korte tijd houden China, Indonesië en Ethiopië toestellen van dat type aan de grond.

In Europa is TUI met vijftien toestellen een belangrijke afnemer. Aanvankelijk zag de touroperator geen enkel probleem om verder te vliegen, maar uiteindelijk kwam er maandag toch een interne evaluatie.

Vervolgens raakte bekend dat TUI voorlopig blijft vliegen met de Boeing 737 Max 8-toestellen, zo bevestigt woordvoerder Piet Demeyere. ‘De Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten zien voorlopig geen aanleiding om het toestel niet te laten vliegen. Wij volgen hun advies strikt op, zij zijn de hoogste autoriteiten.’ De beslissing van TUI geldt voor de hele groep. TUI België heeft vier Max 8-toestellen in zijn vloot, op een totaal van 33.

Klanten die toch niet meer in een 737 Max 8 willen stappen, kunnen enkel annuleren of omboeken tegen de gebruikelijke voorwaarden. Dat betekent dat ze extra kosten moeten betalen. Volgens woordvoerder Demeyere komen er evenwel ‘heel weinig’ reacties van ongeruste klanten. ‘Wij vliegen trouwens al meer dan een jaar met deze toestellen, zonder enig probleem. De Max 8 doet volledig wat het belooft: het is ecologischer en produceert veel minder lawaai in de cabine’, luidt het.

Ook andere Europese maatschappijen die vliegen met hetzelfde toestel volgen het klantenbeleid van TUI. Uit Twitter-berichten van Icelandair en Norwegian blijkt dat ook zij geen bijzondere regeling aanbieden aan passagiers die niet willen vliegen. Beide maatschappij zeggen wel de zaak van nabij op te volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content