Geen doorstart voor Verbinnen Poultry Group: 450 werknemers ontslagen

© ThinkStock

Er komt geen doorstart voor kipverwerker Verbinnen Poultry Group (VPG) uit Olen, waartoe ook de kippenslachterij Lintor behoort. De 450 werknemers worden ontslagen.

Er komt geen doorstart voor kipverwerker Verbinnen Poultry Group (VPG) uit Olen, waartoe ook de kippenslachterij Lintor behoort. De 450 werknemers worden ontslagen. Dat heeft de curator meegedeeld aan het personeel, bevestigen de vakbonden ABVV en ACV.

Maandag raakte bekend dat de groep bij de Turnhoutse rechtbank van Koophandel het faillissement aanvroeg omdat de enige overblijvende overnamekandidaat had besloten om zijn bod in te trekken.

Grootwarenhuizen, speciaalzaken en groothandel

Verbinnen Poultry Group is een voedingsbedrijf ontstaan uit de fusie tussen kippenslachterij Lintor en kipverwerkingsbedrijf Verbinnen. Dagelijks staat de onderneming in voor de slachting en verwerking van 150.000 kippen, bestemd voor voornamelijk Belgische grootwarenhuizen, speciaalzaken en groothandel.

VPG is voor 80 procent in handen van de investeringsmaatschappij GIMV en voor 20 procent in handen van de familie Verbinnen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content