‘Franstalige werkzoekenden kunnen binnenkort ook terecht bij de VDAB’

VDAB © BELGA

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) is binnenkort ook toegankelijk voor Frans- en anderstalige werkzoekenden.

Onder impuls van de nieuwe minister van Werk Didier Gosuin (FDF) is er een princiepsakkoord afgesloten, waardoor de VDAB naast Nederlandstalige ook Frans- en anderstalige werkzoekenden kan begeleiden bij de zoektocht naar werk. Verwacht wordt dat het princiepsakkoord begin juli definitief goedgekeurd wordt. Dat meldt de website brusselnieuws.be

Het princiepsakkoord is het resultaat van de onderhandelingen tussen de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris en zijn Vlaamse tegenhanger VDAB – die in Brussel op dit moment enkel opleidingen verzorgt – om de krachten te bundelen in het begeleiden van werkzoekenden.

Het is daarbij de bedoeling dat een werkzoekende die voldoende Nederlands kent, door Actiris kan worden doorverwezen naar de VDAB, die dan vervolgens helpt bij het zoeken naar een job in Vlaanderen.

De doelgroep bestaat uit Brusselse werkzoekenden die een Nederlandstalig beroepsperspectief hebben, nadat ze bijvoorbeeld een Nederlandstalige beroepsopleiding gevolgd hebben, of in Vlaanderen willen werken.

“Voor een werkzoekende is het eenvoudiger als hij niet meer voor zijn opleiding bij de ene en voor de begeleiding bij de andere instantie moet aankloppen”, zegt Geert Pauwels, directeur van VDAB Brussel aan brusselnieuws.be. “De beslissing moet ook de interregionale mobiliteit vergroten, zodat Brusselse werkzoekenden vlotter vacatures in de Rand kunnen invullen,” voegt Pauwels eraan toe. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content