Ford vervangt CEO

Ford logo © REUTERS

Autobouwer Ford vervangt CEO Mark Fields door Jim Hackett, bevestigt het bedrijf nadat de wissel wasuitgelekt in meerdere Amerikaanse media.

Fields nam als CEO in juli 2014 het roer over bij Ford. Sindsdien is de koers van het aandeel met meer dan 30 procent gedaald. Het management ligt dan ook onder vuur van beleggers over de strategie bij de autoreis.

Toch komt de wissel er volgens waarnemers opvallend snel. De 62-jarige Hackett staat nu nog aan het hoofd van de ‘Smart Mobility’ divisie van Ford, die zich onder meer bezig houdt met zelfrijdende wagens. Sinds 2013 zetelt hij in de raad van bestuur van de autobouwer. Twee decennia lang stond Hackett aan het hoofd van Steelcase, een producent van kantoormeubelen uit Michigan. Hij kreeg er erkenning omdat hij correct voorspelde dat kantoren zouden evolueren van afzonderlijke hokjes naar open ruimtes.

Hackett voerde een grote herstructurering door bij het meubelbedrijf, waarbij heel wat personeel werd ontslagen. Naar verluidt zette hij zelfs persoonlijk de getuige van zijn huwelijk op straat.

Partner Content