Familie Sioen wil textielbedrijf van beurs halen (video)

© belga

De familie Sioen is van plan een overnamebod te lanceren op de aandelen van het gelijknamige textielbedrijf uit Ardooie die ze nog niet in haar bezit heeft. Ze zou 23 euro per aandeel bieden, zo bevestigen het bedrijf en de familie donderdagnamiddag.

De familie Sioen (via Sihold NV) voert gesprekken met een comité van onafhankelijke bestuurders van Sioen Industries over een vrijwillig overnamebod. Als ze erin slaagt 95 procent van de aandelen te verwerven, volgt een uitkoopbod en verdwijnt Sioen van de beurs. De familie heeft volgens de website van het bedrijf nu ruim 65 procent van de aandelen in handen.

‘De besprekingen bevinden zich in een stadium waarin er nog geen garantie kan worden gegeven dat er enige transactie zal plaatsvinden’, zo staat in een persbericht. ‘De raad van bestuur van Sioen Industries zal het voorstel zorgvuldig in overweging nemen, met behulp van een onafhankelijk expert.’

De handel in het aandeel Sioen werd donderdag om 13.00 uur opgeschort op de beurs van Brussel, in afwachting van het persbericht. Op het moment van de schorsing stond het aandeel op 18,30 euro.

Partner Content