Familie Janssen (Tubize): ‘UCB staat niet te koop’

© belga

Er werd de voorbije weken weer druk gespeculeerd over een verkoop van UCB. De controlerende aandeelhouder, de familie Janssen, meldt aan de maandelijkse Trends Family Business Newsletter dat UCB niet te koop staat.

Naar aanleiding van de recente overnamegolf in de farmasector wordt UCB almaar vaker genoemd als een potentieel overnamedoel. Het bedrijf kampt niet met aflopende patenten, heeft een drietal nieuwe, zeer beloftevolle geneesmiddelen gelanceerd en kondigde onlangs meer moois aan voor het komende decennium.

Geïnteresseerde kandidaat-overnemers moeten tot een akkoord komen met de familie Janssen. De telgen van oprichter Emmanuel Janssen bezitten 51,9 procent van de holding Financière de Tubize, die op haar beurt 34,1 procent van de UCB-aandelen controleert. De familie Janssen is een van de rijkste en bijzonder invloedrijke in België.

Marc Van Steenvoort, directeur van Financière de Tubize, drukt echter alle speculaties rond een overname de kop in. “Noch de referentieaandeelhouders, noch Financière de Tubize zijn verkopende partij”, zegt Van Steenvoort. “Beide zijn vastberaden UCB te begeleiden in zijn ontwikkeling op lange termijn.”

Van Steenvoort verklaart die houding vanuit de visie van de eigenaars achter UCB. De familie wil blijvend werk maken van “een industrieel project op lange termijn, dat UCB moet toelaten uit te groeien tot een wereldleider in de biofarmacie die de patiënt centraal stelt. Door deze ambitie na te streven, willen de familiale referentieaandeelhouders waarde creëren voor alle belanghebbende partijen: voor de patiënten, voor de medewerkers en voor de samenleving in haar geheel.”

Eerder liet ook CEO Roch Doliveux al verstaan dat de grootaandeelhouders van UCB hadden volgehouden tijdens de crisisjaren en graag ook van de aankomende mooie jaren willen genieten.

Wouter Temmerman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content