Familie Janssen stapt in nieuw energiebedrijf

De familie Janssen investeert samen met business angels 3 miljoen euro in het nieuwe energiebedrijf Bee (Belgian Eco Energy).

Het bedrijf wil in september zijn eerste kilowatts leveren aan bedrijven en hoopt volgend jaar groene energie te produceren.

De drie initiatiefnemers zijn Michael Corten, oud-directeur van Eneco België; Christophe Surleraux, stichter van Ecopex, een bedrijf dat duurzame energieprojecten beheert; en Chris Elbers, een oud-kaderlid van Electrabel. Het bedrijf heeft volgens Corten zeventien projecten op stapel staan, vooral in Wallonië.

De initiatiefnemers brengen 1 miljoen euro in en in totaal haalde Bee 3,1 miljoen euro op. “Via François de Borchgrave van Kois Invest kwamen we in contact met de familie Janssen, vooral bekend als grootaandeelhouders van Solvay”, zegt Corten. Behalve de drie zonen van Daniel Janssen (Edouard, Charles-Antoine en Nicolas), en de Borchgrave, investeren ook twaalf Vlaamse zakenmensen en de Fransman Gérard Mohr (Cogerfi).

Bij Bee werken zes mensen, een aantal dat moet verdubbelen. Binnen drie tot vijf jaar willen de initiatiefnemers een omzet van 100 miljoen euro halen. Financieel zou er in 2014 een break-even zijn. In dat jaar wil het bedrijf ook energieleverancier worden op de particuliere markt. (S.V.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content