Facebook maakt zich op voor beursgang

© Reuters

De beurssector kijkt reikhalzend uit naar de beursgang van de sociale netwerksite, die inmiddels ruim 800 miljoen gebruikers telt.

Facebook maakt zich op om de papieren in te dienen voor een beursgang. De sociale netwerksite zou in eerste instantie 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) willen ophalen.

The New York Times meldt op basis van interne bronnen bij Facebook dat de documenten voor de beursgang mogelijk woensdag nog worden ingediend, maar tegelijkertijd wordt een uitstel niet uitgesloten.

Vorige week schreef The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen dat de internetgigant een transactie van 10 miljard dollar zou overwegen en dat het Californische bedrijf daardoor 75 tot 100 miljard dollar zou waard zijn.

Facebook zou dicht bij een overeenkomst staan met zakenbank Morgan Stanley om de operatie te begeleiden. De investeringsbank Goldman Sachs zal dan weer wellicht een belangrijke rol spelen bij de beursgang.

De beursgang van Facebook, de site van medestichter Mark Zuckerberg die inmiddels ruim 800 miljoen gebruikers telt, is een evenement waar de beurssector wereldwijd reikhalzend naar uitkijkt. (AFP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content