Facebook hoopt aandelen duurder te kunnen slijten

© Epa

De populariteit van de Facebookaandelen drijft de prijs voor de beursgang nog omhoog.

Wanneer Facebook vrijdag naar de beurs trekt, hoopt het de 337 miljoen aandelen te kunnen slijten aan 34 à 38 dollar per stuk. Dat zegt het financiële persagentschap Bloomberg op basis van een “goedgeplaatste bron”. De prijs ligt daarmee hoger dan de 28 à 35 dollar die eerder was aangekondigd.

Populariteit drijft prijs op

Mogelijk wordt de nieuwe prijsvork later officieel aangekondigd. De beursgang van Facebook was al de grootste ooit voor een internetbedrijf. Maar de populariteit drijft de prijs nog op. Zo zou de socialenetwerksite tot 12,8 miljard dollar ophalen. De beurswaarde van Facebook zou tot 104,2 miljard dollar kunnen bedragen. Dat is meer dan 26 keer de omzet, of het dubbele van Google toen die in 2004 naar de beurs trok.

‘Beleggers positief’

Analisten verdedigen de hogere prijsvork. “Ondanks de twijfels, zijn de beleggers positief over wat ze horen op de roadshow”, verklaart Erik Gordon, professor aan de universiteit van Michigan.

Facebook zou vanaf vandaag niet langer orders aannemen, twee dagen vroeger dan verwacht, verklaarde een anonieme bron. De vraag zou het aanbod overtreffen, maar het is onduidelijk in welke mate. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content